gt

Ismét Tatán a Magyary

Ahogy a Nagy Milán – Szuhányi Levente páros nemrég beszámolt róla, szakkolink július 20-22-én egy kellemes tatai hétvégével koronázta meg az előző tanévet. Aztán nem telt el három hét, s egy illusztris delegációval visszatértünk névadónk szülőhelyére, az élővizek városába. De miért is? Egyszerű az ok: kopogtat a következő tanév. Az NKE EHÖK augusztus 8. és 11. közé fergeteges gólyatábort szervezett az egyetem elsőéves hallgatóinak, mi pedig a csütörtöki napon – megragadva a bemutatkozás lehetőségét – vázoltuk a kedves gólyáknak, hogy kik is vagyunk valójában, kiket keresünk és mennyi élménnyel gazdagodhat, aki csatlakozik hozzánk.

Tagságunk jelenleg az ÁKK és a NETK hallgatóiból áll, ezért elsősorban e két kar tematikájához, vagyis az amerikai egyetemek szövetségéhez és a lovagi tornához illesztettük megjelenésünket, azonban nyitottak voltunk a többi kar elsőévesei, valamint más szakkolikban tevékenykedő kollégáink felé is. Így történhetett – nagy örömünkre –, hogy feliratkozott a hírlevelünkre megannyi RTK-s, az általunk készített limonádét pedig csak az nem kóstolta, aki épp szénsavasabb és kesernyésebb felüdülésre vágyott. Mindenesetre a standunknál érdeklődőknek készséggel bemutattuk a szervezeti működésünket, illetve elmeséltük a szakkolizás olyan pozitívumait, amelyeket mi magunk is átéltünk a közelmúltban: négynapos kolozsvári tanulmányút, szervezőmunka vezetőségi tagként, állásajánlat és ösztöndíjak a Magyaryban való aktivitás gyümölcseként, szakmai fejlődés és baráti kapcsolatok.

Összességében kijelenthetjük, hogy a tatai gólyatáborban megtettük az első lépést az új tagok toborzása érdekében. A tanév kezdetével viszont újabb és újabb eseményekkel fogunk jelentkezni, amelyeken kinyitjuk kapuinkat, és mélyebb betekintést engedünk a szakmai és közösségi életünkbe. Aki tehát egy tehetségekkel és értékes személyiségekkel teli csapat részévé kíván válni, bátran csatlakozzon hozzánk. Keressétek vezetőinket, kérdezzétek tagjainkat, s ami a legfontosabb: figyeljétek az oldalunkat, mert már csak egy-két hét, aztán tölthetitek is a jelentkezési lapunkat!

Addig még élvezzétek a nyarat, utána pedig próbáljátok ki a Magyaryt, ugyanis be kell valljuk, nem igazán tudunk jobb alternatívát arra, hogy tartalommal tölthessétek meg az egyetemi éveiteket. Szeptemberben találkozunk!

Herczeg Zoltán